Un nou moviment ecologista vol posar a debat la necessitat de les variants d’Olot i les Preses

Es diu E-Garrotxa i recull les reivindicacions de ‘Salvem les Valls’. La nova entitat també va més enllà i demana replantejar el model de comarca. Ho vol fer a través de taules de debat i activitats ciutadanes. Asseguren que el consens és l’única via per fer un “projecte ecològic” i que la creació de les variants portaria a “un pas irreversible” i perjudicial per al medi ambient i la Garrotxa.

Carretera de les Preses (Pau Masó)


‘No són variants, és una carretera de llarg recorregut’. Sota aquest lema, E-Garrotxa fa una crida a favor de la sostenibilitat de la comarca. Denuncien que el model actual no s’adapta al segle XXI i que malgrat l’estat d’emergència climàtica, no es treballa per fer-hi front. Ho explica un dels seus membres, Joan Naspleda.

 

Naspleda també creu que la població ha de decidir si vol un model d’indústria amable amb el medi ambient o un que faci de la Garrotxa una comarca de pas. Per aquest motiu, l’entitat se suma les reivindicacions del moviment ‘Salvem les Valls’ i assegura que els túnels de Bracons només han comportat més problemes.

 

Fa dues setmanes, el Departament de Territori va publicar els estudis sobre la variant de les Preses. Tot i això, E-Garrotxa aposta pel consens i la creació de taules obertes de diàleg que ajudin a buscar la millor solució. Aquest cap de setmana van fer la primera iniciativa ciutadana que va consistir en una caminada per la Vall d’en Bas.

Respon