Una apagada de llum de dotze hores a Sant Jaume afecta les bombes d'aigua

L’Ajuntament està controlant el subministrament d’aigua del municipi perquè ningú se’n quedi sense. Les bombes van estar mig dia sense funcionar i no van poder alimentar el dipòsit gran de la depuradora, on es tracta l’aigua que arriba a les cases.

Panoràmica de Sant Jaume de Llierca (santjaumedellierca.cat)

Les bombes dels pous del Llierca, d’on surt l’aigua que després es potabilitza i es fa arribar a les cases de Sant Jaume, s’han estat dotze hores sense funcionar per culpa d’una apagada elèctrica que ha afectat tot el poble. Això ha suposat problemes en el subministrament d’aigua i, com que n’hi ha menys, l’Ajuntament de Sant Jaume ha hagut de controlar-lo amb l’objectiu de poder-ne oferir amb normalitat a tots els veïns. Ho ha explicat el seu alcalde, Jordi Cargol, en declaracions a Ràdio Olot.


Com altres punts de la comarca, Sant Jaume de Llierca ha patit les conseqüències d’haver-se quedat moltes hores sense llum de manera ininterrompuda. En el seu cas, l’apagada va durar mig dia (es va restablir ahir a la mitjanit) i la falta de subministrament elèctric va afectar totes les cases del poble (900 habitants). Cargol denuncia la falta d’informació que van tenir durant tot el dia d’ahir per part d’Endesa.


Segons va acabar explicant Endesa a l’Ajuntament de Sant Jaume, el poble va estar afectat per dues avaries que també van tenir incidència a una part de Maià i a altres municipis de fora de la Garrotxa, com Borrassà o Llambilles.

El polígon se’n salva

Endesa és la companyia elèctrica que subministra la llum a tot el municipi de Sant Jaume de Llierca, però l’excepció és el polígon industrial de Politger, on hi ha algunes de les empreses més importants de la comarca. Allà, depenen de Bassols Energia i es van salvar de l’apagada.


Fa mig any, Sant Jaume ja va patir una altra incidència important de falta de llum. Jordi Cargol explica que els talls són habituals i que l’Ajuntament ja va tractar la qüestió amb la Generalitat per mirar de pressionar Endesa. L’alcalde ja ha avançat que enviaran una queixa formal a la companyia pels problemes que els ha provocat el tall durant el temporal.

Respon