Una assemblea de la CUP acabarà decidint qui serà l'alcalde d'Olot aquest mandat

La CUP tindrà l’última paraula per saber qui serà l’alcalde d’Olot. La majoria d’esquerres al ple podria fer pinça per fer fora a l’actual alcalde, Josep Maria Corominas, i posar-hi al republicà Pere Gómez. Una assemblea oberta aquest dissabte definirà la posició de la CUP que farà decantar la balança en favor d’un o altre.

Sala de plens de l'Ajuntament (Jordi Altesa)

La cadira d’alcalde, en joc aquest dissabte (Jordi Altesa) 

Aquest dissabte hi ha el ‘match point’, el punt de partit, en la lluita per l’alcaldia d’Olot. Les urnes van deixar un escenari obert amb victòria de CiU amb 9 regidors però van entrar 4 forces d’esquerres amb un total de 12. ERC, el PSC i Olot en Comú tenen bastant avançat un possible acord. Les 3 forces sumen també 9 regidors i ara el paper que hi jugui la CUP és clau. Si s’absté o vota la seva candidata, Mireia Treserras, es manté l’empat a 9 vots i l’alcalde serà Mia Corominas. Si arriben a un pacte de govern d’esquerres o simplement voten a favor de l’investidura de Pere Gómez, provocaran un canvi d’alcalde. La decisió la CUP es prendrà en assemblea oberta aquest dissabte on es debatrà què s’ha de fer. La seva cap de llista, Mireia Treserras, ha explicat a Ràdio Olot que han demanat als partits que els enviïn els acords i les seves propostes però que de moment no n’han rebut cap. Tot i això, es volen treure pressió de sobre.

La CUP ressalta que hi ha línies vermelles per a pactar

Tot i això, hi ha línies vermelles que la CUP no està disposada a saltar-se en els acords de govern. Treserras els explicita en posar les persones al centre i atendre la situació actual que “qualifica d’urgència social”.

No esperen gent de fora la CUP que ‘rebenti’ la votació

L’assemblea oberta es farà dissabte a les 10 del matí al Casal de Bonavista. Treserras confia que tot i ser oberta a tothom no hi haurà gent d’altres partits que voldran influir en el resultat de la decisió. El ple d’investidura serà el proper dissabte 13 de juny. Serà el moment en el que caldrà veure si qualla la coalició d’esquerres i ha arribat a un acord entre les forces i a un acord programàtic per desenvolupar en els propers 4 anys.

Respon