Unes 200 persones ballen country a la Garrotxa

Més de dues-centes persones ballen country a la Garrotxa. Una xifra que l’entitat Country Qui Pugui qualifica de “bona”; tot i que en els darrers anys l’auge de la salsa ha fet que disminuïssin els balladors de country. Una manera de ballar en línia i sense parella que es va posar de moda fa anys amb la cançó No rompas más mi pobre corazón de Coyote Dax.

 country-qui-pugui

Country Qui Pugui, un grup d’aficionats al country que es troben cada setmana per gaudir d’aquesta música i aquest ball. Una música també anomenada Country and Western que va sorgir els anys 20 a les regions més rurals del sud d’Estats Units. Una barreja de música folklòrica provinent d’Irlanda i altres formes musicals d’EUA com el blues, la música espiritual o el gospel. Isabel Teixidor, membre de l’entitat, ha explicat que és un ball “força fàcil”, però que “el principi sempre costa”.

Els Casals d’avis de La Canya, Sant Joan les Fonts o Olot i els centres cívics de Bonavista i el barri de les Fonts són alguns dels locals on els Country Qui Pugui assagen i ballen. Un sistema d’assajos que sempre és el mateix, però que quan s’acosta algun festival o concurs comencen a preparar una coreografia concreta. Unes coreografies que tenen una durada d’entre 7 i 12 minuts.

Molta gent associa el country a la cançó de Coyote Dax, No rompas más mi pobre corazón, un error segons Teixidor, perquè el country “és molt més que aquest únic estil”.

Country Qui Pugui aplega joves d’entre 12 i 13 anys fins a gent més gran de més de 80 anys. Una franja d’edat molt àmplia, però on la majoria de balladors són dones. El sexe masculí encara és molt minoritari en aquesta disciplina.

Més de dues-centes persones ballen country a la Garrotxa, una “bona xifra” segons Teixidor. Tot i això, els balladors que hi ha a les comarques gironines continua sent molt inferior als de Barcelona. Segons Teixidor: “un lloc no és comparable amb l’altre”.

L’últim concurs a què van participar els Country Qui Pugui va ser a Palafrugell el mes de maig passat; un certament on el grup de veterans va quedar primer i el de joves, segon. La propera actuació encara no la tenen determinada; però mentrestant continuaran assajant per quan arribi el moment.

Respon