Un vial per a vianants i ciclistes per acabar amb els problemes de trànsit a la Fageda

Territori i Sostenibilitat impulsa un camí que permetrà donar més seguretat i ordre a les persones que s’acosten al paratge garrotxí. La via que enllaçarà Can Blanc amb el pàrquing del volcà Santa Margarida permetrà també el pas de ciclistes i està previst que sigui una realitat abans de Setmana Santa de l’any que ve.

La Fageda (Cursa pel Cor de la Fageda)

Fins a 2.500 persones poden concentrar-se a la Fageda d’en Jordà en un sol dia durant la tardor. Una acumulació de visitants que fins ara no tenia control i posava en perill tots aquells que aparcaven el cotxe i caminaven pel voral de la carretera. Ara, el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà fi a la problemàtica. Com ho farà? Amb un camí per a vianants i ciclistes que connectarà el veïnat de Can Blanc, l’àrea de la Fageda i l’aparcament del volcà Santa Margarida. El Secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, assegura en declaracions a Ràdio Olot que: “l’obra resoldrà un problema que s’arrossegava des de fa anys”.

Les obres costaran uns 800.000 euros i està previst que comencin aquest hivern per poder-se inaugurar abans de Setmana Santa.

Tot i que no hi ha res escrit, el Secretari d’Infraestructures assenyala que en un futur està previst que la nova via acabi connectant amb Olot.

De moment, el nou camí anunciat recorrerà tres quilòmetres i també passarà prop de Can Serra i la urbanització de Can Xel. Tindrà zones d’estada i punts de trobada, i una nova senyalització que guiarà en tot moment el visitant.

Respon