Vies Verdes vol connectar Olot i Sant Ferriol a través d’un carril bici

Segons ha pogut saber Ràdio Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa ja està treballant en la redacció d’aquest projecte que suposaria poder anar amb bicicleta fins a Girona passant pel Pla de l’Estany.  El nou carril bici seria una alternativa a la Ruta del Carrilet, tindria una trentena de quilòmetres i un cost de tres milions d’euros.

El traçat seria una alternativa a la ruta del carrilet (Vies Verdes)

Es tracta d’un projecte d’una envergadura important que permetria connectar la comarca de la Garrotxa amb el Pla de l’Estany a través d’una via verda. S’anomenaria “La Ruta del Fluvià“ i aniria d’Olot fins a Sant Ferriol, connectant amb el tram que va de Serinyà fins a Girona, un traçat que s’ha de licitar aquest any. Ho explica el gerent del Consorci de Vies Verdes, Àngel Planas, en declaracions a Ràdio Olot.


De moment no hi ha un calendari per començar a fer aquesta obra. El Consell Comarcal de la Garrotxa, però, ja està treballant en el projecte executiu de l’obra. Se sap que el nou carril bici d’Olot a Sant Ferriol costarà tres milions d’euros i tindrà un recorregut de 35 quilòmetres. Planas explica la importància del projecte pel territori.


Per fer realitat aquesta nova ruta caldrà trobar finançament. Per això des de Vies Verdes assenyalen a Ràdio Olot que, un cop fet el projecte executiu, caldrà trucar la porta de diferents administracions. De moment, el Consell Comarcal de la Garrotxa ja ha obert la licitació del projecte, el cost de redacció del document pugen a 125.000 euros.

Respon