El volcà Santa Margarida ja és de titularitat pública

S’inaugura la compra pública d’una part del volcà Santa Margarida. Com ja va avançar Ràdio Olot, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa gestionarà la compra que ha fet la Diputació i la Generalitat per 1,6 milions d’euros. Són 170 hectàrees d’una part del cràter que fins ara eren de propietat privada.

Imatge de la presentació de la compra (Pau Masó)

Aquesta compra servirà per fer millores en els accessos al volcà, corregir l’erosió i netejar la vegetació de la zona per fer més atractiu l’espai. El director del Natural de la Zona Volcànica, Xavier Puig, ha explicat que la compra es va formalitzar el passat mes de maig després de quatre anys de negociacions.

 

La finca que ha passat a ser de propietat pública conté una edificació que havia estat una casa rural. El Parc i la Generalitat han de començar a partir d’ara a definir el futur ús d’aquest immoble i detallar les actuacions que es portaran a terme als seus voltants. El volcà Santa Margarida està fragmentat en setze propietaris. El Parc diu que li agradaria adquirir altres finques tot i que no es preveu cap compra a curt termini. Només un 3% de la superfície de la Zona Volcànica de la Garrotxa és de titularitat pública.

Acte d’inauguració de la compra del volcà Santa Margarida (Pau Masó)

Respon