La Volta a Catalunya tornarà a passar per la Garrotxa

La tercera etapa de la prova ciclista més important del país entrarà a la comarca pel coll de Bracons i passarà pel centre de Sant Esteve d’en Bas, les Preses, Olot, la Canya, Sant Joan, Castellfollit i Oix abans de pujar fins a Vallter 2000. Serà dimecres de la setmana que ve a partir de les 14.45 hores. 

L’últim pas de la Volta per Olot (David Planella)

Els amants del ciclisme i de l’esport en general estan d’enhorabona. Després d’un any d’absència, la Volta a Catalunya tornarà a travessar la Garrotxa. Serà el dimecres de la setmana que ve, 21 de març, en la seva tercera etapa. Partirà de Sant Cugat del Vallès i pujarà al nord del país per la comarca d’Osona fins arribar a Bracons. El coll de Bracons, un port de 1.140 metres, donarà la benvinguda garrotxina als ciclistes, que després passaran per fora de Joanetes i entraran al carrer Ample de Sant Esteve d’en Bas.

Passarà per Olot

La caravana de la Volta arribarà a la Vall d’en Bas cap a dos quarts de tres de la tarda, passarà per les Preses i travessarà el centre d’Olot a les tres. La capital de la comarca va ser final d’etapa el 2016 i ara veurà passar els ciclistes per l’avinguda de Santa Coloma, el passeig de Barcelona, els carrers Mulleras, Bisbe Lorenzana, Onze de Setembre, avinguda de Girona i carretera de la Canya. L’etapa continuarà per Sant Joan les Fonts i Castellfollit i pujarà cap a l’Alta Garrotxa per Oix (port de 805 m). Abans d’arribar a la línia de meta, a Vallter2000, encara haurà de superar el port de Rocabruna (950 m).

Altres etapes

La Volta a Catalunya arrencarà el dilluns 19 de març amb una etapa que tindrà sortida i arribada a Calella; la segona anirà de Mataró a Valls; la tercera serà la garrotxina; la quarta trepitjarà el Ripollès (sortirà de Llanars, passarà per Sant Joan les Abadesses i Ripoll, i arribarà a la Molina); la cinquena anirà de Llívia a la Vall d’Aran; la sisena de Vielha a Torrefarrera, i la setena serà la de Barcelona. Tot el recorregut s’ha fet públic aquest dilluns al vespre.

Respon