Voluntariat per vèncer el coronavirus: ja s’han ofert una trentena de garrotxins

Des de la comarca s’ha impulsat una borsa de persones disposades a ajudar. El Consell Comarcal i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa han tirat endavant aquesta iniciativa per recórrer a l’ajuda ciutadana en cas de necessitat. La mesura encara no s’ha activat i pretén facilitar el dia a dia de les persones més vulnerables davant la pandèmia.

El Firal buit (Pau Masó)


El coronavirus ha despertat el costat més solidari de la Garrotxa. Diferents municipis ja han impulsat la creació d’una borsa de voluntaris per ajudar la gent gran durant l’epidèmia. Tot i que de moment no ha fet falta la intervenció de cap d’ells, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Sant Reixach, assegura que han d’estar preparats. Són declaracions a Ràdio Olot.

 

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és l’entitat que gestiona les diferents borses de voluntaris de la comarca que han creat els ajuntaments. Des dels organismes públics es vol evitar que surtin iniciatives particulars per tal de controlar la salut de les persones voluntàries. De moment, la iniciativa ja suma més de 30 inscrits en poques hores. L’alcalde d’Olot, Pep Berga, explica algunes de les tasques que hauran de fer els voluntaris, quan se’ls necessiti.

 

Per apuntar-se com a voluntari cal posar-se en contacte amb l’ajuntament pertinent. Als candidats, se’ls demanarà que completin un formulari per fer la inscripció. Des del Consell Comarcal es remarca no crear xarxes paral•leles sense la supervisió de professionals.

Respon