Les trobades entre no convivents, la causa del repunt de contagis a la Garrotxa

El gerent de la Regió Sanitària de Girona diu a Ràdio Olot que han detectat molts brots petits a la ciutat. Miquel Carreras demana que “ningú es relaxi” i assegura que la comarca comença un augment sense haver fet net de la tercera onada. Carreras també assenyala que l’aixecament de mesures hi ha tingut a veure.

Foto: Pau Masó


La Garrotxa segueix sent la comarca de Catalunya on els contagis augmenten amb més rapidesa. Olot segueix com la segona ciutat catalana amb el risc de rebrot més alt i la comarca és la quarta amb l’índex més elevat, per davant de la Vall d’Aran i per darrere del Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell i la Conca de Barberà. En una entrevista a l’Informatiu de Ràdio Olot, el gerent de la Regió Sanitària de Girona ha definit la situació de la Garrotxa com a “complicada”. Miquel Carreras diu que no s’ha detectat un brot important en cap àmbit, sinó que les trobades entre no convivents serien l’explicació de la situació.

 

La Garrotxa inicia la quarta onada: és la comarca que més creix de Catalunya

Per Carreras, caldrà esperar els pròxims dies per determinar si la Garrotxa ja ha entrat en la quarta onada. Segons el gerent de la Regió Sanitària de Girona, la comarca encara aquest augment de contagis sense haver fet net de la tercera onada.

 

Un augment de contagis abans de Setmana Santa

Carreras lamenta que la situació de la Garrotxa arribi abans de la Setmana Santa, quan es preveu més mobilitat. També s’explica la situació a causa de l’obertura de les restriccions fa quinze dies.

 

De moment, Salut descarta mesures personalitzades per la comarca. El gerent de la regió demana no treure’s la mascareta en trobades amb bombolles diferents i mantenir les mesures de mans, distància, mascareta i ventilació. Miquel Carreras espera que la vacunació de les residències i els professionals sanitaris ajudi a aplanar la corba de la quarta onada.

 

Respon