Els comerciants i els restauradors d'Olot, preocupats per la suspensió de les fires: “És una mala notícia”

Creuen que pot passar factura als seus associats, ja que eren esdeveniments que generaven atracció a la ciutat i la comarca. Segons l’Associació de Comerciants i d’Hostalatge la decisió pot fer perdre “capitalitat turística a Olot”. 

L’Olotx2 és una de les iniciatives que no es faran el 2020 (Aj. Olot)


Són Gerard Xifra, president de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i Jordi Rovira, president de l’Associació de Comerciants d’Olot. Són els representants dels dos sectors que han quedat més tocats per la decisió de suspendre quatre fires de la capital de la Garrotxa de cara l’any que ve. Xifra assegura que l’impacte d’aquests esdeveniments no és purament econòmic, sinó també promocional.

 

Per la seva banda Rovira creu que iniciatives com l’Olotx2 representaven una “ajuda important” per als comerciants i per atraure gent de fora.

 

De fet, un estudi elaborat per l’Ajuntament determina que, els últims anys, els compradors de fora la comarca havien pujat un 20% i que actualment representaven un 30% dels clients del comerç olotí.

La Fira de l’Embotit també deixarà de fer-se (cedida)


Un missatge d’esperança

Malgrat la decisió presa per l’equip de govern d’Olot, el sector del comerç i el de la restauració envien un missatge optimista.

 

Tant Rovira com Xifra coincideixen en descartar la possibilitat que el sector privat agafi l’organització d’algun dels esdeveniments que s’han suspès.

Respon